top of page

Şantajdan kurtulmak için bilmeniz gerekenler

Video şantaj suçunun mağdurları son zamanlarda genellikle sanılanın aksine genç kadınların aksine yaşlı veya orta yaşlı erkeklerdir. Kişilerin evli olması da şantajcıların oldukça istismar ettiği bir veridir.



Yine bununla beraber belli bir bilinç düzeyine sahip mağdurlar olabildiği gibi tamamen bilinçsiz ve internet teknolojilerine yabancı olan, şantajcılara para göndermeyi kabul eden veya karşılıklı olarak hakaret boyutunda iletişimi sürdürenleler de vardır. Şantajcılara para gönderenler sonu gelmeyen bir ekonomik istismarla baş başa kalabileceği gibi, profesyonel destek almayan veya şantaj yapanlarla karşılıklı hakaret ve tehdit boyutunda iletişim kuranlar uzun sürede ancak toparlanabilecek bir mahrem görüntü yayılmasıyla baş başa kalacaktır.


''Ancak sosyal medya kuruluşlarının desteği olmadan şantajcıların yakalanması mümkün olmadığı gibi suçluların yakalanması uzun zaman almakta olup, bu nedenle önceliğin şantaj görüntülerini yayılmasının önlenmesi olduğu tecrübelerimizle sabit bir gerçektir.''

Mahrem veya Çıplak Video Şantajı


İletişim teknolojisinin gelişmesini takiben internetin yaygınlaşmasıyla birlikte internet üzerinden birçok suçun işlendiği görülmektedir. İletişimi kolaylaştıran tüm bu platformlarda, suç işlemenin de aynı oranda kolaylaştığını söyleyebiliriz. Çoğu şantaj suçları internette sosyal ağlar aracılığıyla Facebook, Twitter ve Instagram gibi sitelerde işlenmektedir.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page