top of page

Sosyal medya üzerinden şantaja mı uğruyorsunuz?

Şantaj suçu en çok sosyal medya aracılığıyla işlenmektedir. Whatsapp, Instagram, Facebook, Youtube, Skype, Raidcall, Discord, Snapchat veya herhangi bir sosyal medya uygulaması tarafından şantaj yapılıyorsa, suç yine de sabittir. Suçun sosyal medyada işlenip işlenmediği önemli değildir.



Instagram Mahrem Görüntü Şantajı


Instagram mahrem görüntü şantajı, sıklıkla sahte hesaplarla yapılan özel konuşma ve görüntü paylaşımlarının kaydedilmesi sonucu yine mağdurun instagram hesabındaki yakınlarının kaydedilmesiyle yapılmaktadır.


Whatsapp Mahrem Görüntü Şantajı


Whatsapp mahrem görüntü şantajı, sıklıkla sahte hesaplarla yapılan özel konuşma ve görüntü paylaşımlarının kaydedilmesi sonucu yine mağdurun facebook hesabındaki yakınlarına gönderilme tehdidi ile yapılmaktadır. Whatsapp üzerinden yapılan şantajlarda özellikle Western Union UPT üzerinden para talep edilmektedir. Şantaj suçları işleyenler, ifşa olmamak için şantaj parasını banka hesapları üzerinden değil, bu alternatif transfer sistemleri üzerinden toplamaya eğilimlidirler.


Mağdur para yatırırsa aynı gün veya birkaç gün içinde tekrar para istenir. Para gönderilmesi bu suçlarda hiçbir zaman çözüm değildir. Aksine para yatırmak, mağdura daha fazla şantaj yapılmasına neden olacaktır.


Telegram Üzerinden Mahrem Görüntü Şantajı


Telegram, Ağustos 2013’te yayın hayatına başlamış olan çoklu platform desteği sunan, güvenli anlık mesajlaşma servisidir. Telegram istemcileri hem mobil hem de masaüstü sistemleri için mevcuttur. Diğer şantaj türlerine benzer şekilde telegram üzerinden de şantaj suçu yaygın olarak işlendiği gibi bu platformun güvenliği denetimi daha zayıf olduğu için suç çeteleri tarafından daha yaygın olarak kullanılmaktadır.


Messenger Mahrem Görüntü Şantajı


Messenger mahrem görüntü şantajı, sıklıkla sahte facebook profilleriyle yapılan özel konuşma ve görüntü paylaşımlarının kaydedilmesi sonucu yine mağdurun facebook hesabındaki yakınlarına gönderilme tehdidi ile yapılmaktadır.


Facebook Mahrem Görüntü Şantajı


Facebook mahrem görüntü şantajı, sıklıkla sahte facebook profilleriyle whatsapp veya messenger üzerinden yapılan özel konuşma ve görüntü paylaşımlarının kaydedilmesi sonucu yine mağdurun facebook hesabındaki yakınlarına gönderilme tehdidi ile yapılmaktadır.



Görüntülerin yayılmasını önlerken gizliliğinizi öncelik alarak sürece ilişkin tüm bilgilerinizi sır saklama yükümlülüğü ve etik kurallar çerçevesinde gizli tutacağız ve asla üçüncü kişilerle paylaşmayacağız.


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page