top of page

Whatsapp mahrem görüntü şantajı

Whatsapp mahrem görüntü şantajı, sıklıkla sahte hesaplarla yapılan özel konuşma ve görüntü paylaşımlarının kaydedilmesi sonucu yine mağdurun facebook hesabındaki yakınlarına gönderilme tehdidi ile yapılmaktadır.



Whatsapp üzerinden yapılan şantajlarda özellikle Western Union UPT üzerinden para talep edilmektedir. Şantaj suçları işleyenler, ifşa olmamak için şantaj parasını banka hesapları üzerinden değil, bu alternatif transfer sistemleri üzerinden toplamaya eğilimlidirler.


Mağdur para yatırırsa aynı gün veya birkaç gün içinde tekrar para istenir. Para gönderilmesi bu suçlarda hiçbir zaman çözüm değildir. Aksine para yatırmak, mağdura daha fazla şantaj yapılmasına neden olacaktır.



Görüntülerin yayılmasını önlerken gizliliğinizi öncelik alarak sürece ilişkin tüm bilgilerinizi sır saklama yükümlülüğü ve etik kurallar çerçevesinde gizli tutacağız ve asla üçüncü kişilerle paylaşmayacağız.


Düşünülenin aksine çoğu zaman karşımızda bir kişi değil bir şebeke bulunur. Araştırmalar mağdurların büyük çoğunluğunun profesyonel destek almaya karar vermeden defalarca bu örgüt ve örgütler tarafından dolandırıldığını göstermektedir. Bir şebekenin ağına düştüğünüzde sizden talep edileni vererek kurtulamazsınız. Amaçları sizin servetinizdir. Sizden alabilecekleri son kuruşu alana kadar durmayacaklardır. Bir kere boyun eğdiğinizi ya da eğebileceğinizi anlamaları yoğun bir saldırıyla sonuçlanacaktır. Peki söylediklerini yapacaklar mı? Evet yapacaklar. Bu süreci hasarsız atlamanız için uzmanlarımız 7/24 yanınızda olacak ve saldırılara en iyi şekilde karşılık vereceklerdir.

1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

1 Comment


Unknown member
Aug 19, 2022

2 gündür Telegram üzerinden şantaja uğruyorum, özel görüntülerimi yaymakla ve aileme göndermekle tehdit ediyorlar. Arayabilir miyim?

Like
bottom of page